15 d’abril 2014

12.04.2014 Km vertical a Oturia

Miguel Caballero (0:41:08) i Maite Maiora ( van guanyar el passat 12 d´abril la primera prova de la Copa d'Espanya de Carreres Verticals , el Quilòmetre Vertical d´Oturia , de poc menys de 6 quilòmetres de longitud i els preceptius 1.000 metres de desnivell positiu .

L'actuació de l'atleta basca va sorprendre els presents, ja que va aconseguir rebaixar l'anterior rècord en quatre minuts, que estava en mans de l'actual Campiona de la Copa del Món de Quilòmetre Vertical , la catalana Laura Orgué, que a més és olímpica en esquí de travessa fons .

El guanyador, Miguel Caballero durant l´ascensió

En categoria masculina , el segon classificat va ser el burgalès Luis Alberto Hernando , mentre que el podi el va tancar el veterà corredor català Agustí Roc . Al podi femení , després Maite , va arribar la càntabra Azara García , segona , i l'extremenya Vanessa Ortega , que va tancar el podi amb la seva tercera posició .

La cursa és la primera de les quatre que componen el calendari de la Copa d' Espanya de la disciplina ; la propera cita serà a Cantàbria dins de gairebé dos mesos , quan es disputi la cinquena edició del Quilòmetre Vertical Fuente Dé .

Entre els participants, un fondista, en Javi Delgado (Taymori Spiridon) que va quedar en una meritòria 13ª posició amb un temps final de 0:45:49.