14 d’abril 2014

06.04.2014 Camí dels Ibers

Diumenge 6 d’abril va tenir lloc l’esperada segona edició de la Cursa de Muntanya “Camí dels Ibers” a La Roca del Vallès. Aquesta vegada la cursa comptava amb dues distàncies, la Mitja Marató, i com a novetat d’enguany incorporava, la distància de Marató.

El municipi de La Roca del Vallès gaudeix d’una muntanya espectacular, situat en ple Parc Natural de la Serralada Pre-Litoral, famós per la seva ruta prehistòrica i ric en corriols i dreceres amagades que afavoreixen les baixades tècniques i posen a prova les cames més resistents. A més a més, el temps va acompanyar, no només durant la jornada, amb un clima de sol d’agrair, sinó també durant els dies previs, mantenint el sòl en unes condicions envejables.

A primera hora del matí es reunien prop de 600 corredors per disputar la prova. Els primers en sortir van ser els de la Marató, puntuals a les 8h del matí; seguidament tenia lloc la sortida de la Mitja Marató, molts van ser els familiars i veïns del poble que es van acostar a la plaça Jaume Torrents per acompanyar-los.

Sortida marató

El podi masculí de la Mitja Marató va estar format per l’Albert Soley Castells 01:44:05, el Carlos Martín (Taymori Spiridon/C.E.Fondistes Vilassar de Dalt) 01:50:36 i en tercera posició en Rafa Espinar Puig 01:51:55. La Monica Isern Serrano, amb un temps de 02:15:18 va ser la primera noia en creuar la línia d’arribada en la distàcia de Mitja Marató, seguida de l’Elisabet Gamarra Benítez 02:19:40 i la Maria Escañuela 02:23:18.

Pel que fa a la Marató, el podi masculí va estar format per Pakito Pérez Verdugo 03:27:09 seguit d´Uri Galvany 03:31:07 i Roger Tarrés Petit 03:31:19. I el podi femení de la mateixa distància va estar format per la Montse Martínez amb un temps de 04:01:02 seguida de Francesca Molina Rubio 05:02:09 i de Vanesa Martínez Marcos 05:04:15.

Del C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt, a banda del ja comentat Carlos Martín, va ser-hi present també en Pepe Cros, que ens va deleïtar amb aquesta crònica de com li va anar la cursa:

"Ahir a la Roca dels Vallès es va disputar una nova marató de muntanya prop de casa nostra, paisatge excel·lent, organització genial i molt bon ambient i un excepcional servei al corredor, érem pocs i per tant molta part del recorregut el vaig fer sol, el perfecte marcat del circuit va fer que anés segur tota l'estona, molt pro molt bé; referent a la meva participació he de dir que després de la marató de BCN pràcticament no havia fet res, per tant la muntanya em va agafar molt verd i molt fluix per fer muntanya, fins a la mitja vaig anar be 2h 35',a partir d'aquí em vaig quedar buit i la gesta va ser aguantar tot el recorregut, pràcticament 90% corriol estret i tècnic, per darrere meu van fer el tall i ja no varen deixar seguir a ningú més, recordo el control que tancava la cursa que va dir-me " ets l'últim" collons........ Vaig treure, no se d´on, forces i vaig superar sis o set corredors, al final 6h35', 35 ena marató al sac i una reflexió, o carn o peix, he de decidir si faig muntanya o asfalt però les dues cosses no s´em donen bé.