08 de juliol 2013

29.06.2013 La Vicorada

El passat 29 de juny es va disputar a Sediles (Zaragoza) la VI edició de la Vicorada, cursa de trail running que transcorre per la "Sierra de Vicor". La cursa presentava un triple format, versió btt de 67 km i trail, de 26 km i un altre, pels menys agosarats, de 15 km.

En representació del C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt, en Fran Izquierdo, que dels 137 participants  de la cursa trail de 26 km, va quedar en una mertitòria 9ª posició, establint un temps de 04 hores 13 minuts. En acabar la cursa ens feia aquesta valoració:

"El dia es va presentar assolellat però fresc pel que és habitual a la zona. Amb sortida i arribada a Sediles, i tot passant pel cim del Pico del Rayo (1.447 m), el perfil dibuixava un total de 2.000 m de desnivells acumulats. El recorregut, per pistes i corriols de bosc va ser molt entretingut però no gaire tècnic.

Fran durant la cursa

Sempre vaig anar entre els 10 primers, fins i tot compartint lloc amb el 5è i 6è, però una errada de concentració en una cruïlla em va fer desviar 3 kms fins arribar a un control pel que s'havia de passar molt més endavant, havent de retrocedir fins retrovar la senda correcta al km 10, fet que em va perjudicar molt, fent 6 kms més i perdent gairebé 1 hora.

Un cop al lloc correcte vaig començar a remuntar en la pujada del Pico del Rayo, sense parar en els avituallaments, fins arribar al cim, on esperava un voluntari tallant pernil a dojo. En els 9 kms de baixada encara vaig anar recuperant posicions junt amb 2 companys amb els qui vam fer una bona societat. Els últims 2 kms van servir per avançar 3 posicions més i acabar en la 9ª posició compartida amb els companys de cursa, militars professionals. En total 4h 13m, i amb bones sensacions després de vàries setmanes acumulant kms."