29 d’abril 2013

21.04.2013 Gran Premio Buff Salomon-Trail Race Otañes

El passat 21 d´abril arrancava la primera prova, de les quatre programades, de la Copa d´Espanya FEDME de curses de muntanya a Otañes (Cantabria), l´anomenat “ Gran Premio Buff Salomon”. Aquesta Trail Race, organitzada per la “Junta Vecinal de Otañes”, va comptar amb la presència d´uns 350 corredors, tots ells de gran nivell, esdevenint una cursa només apte per la “crème de la crème” del món trail runner estatal.

Imatge espectacular y representativa de la duresa de la prova

El recorregut, sumament tècnic,  constava de 34 km i 2.200 metres de desnivell positiu acumulat, que discorrien per la zona rural d´Otañes oferint vistes panoràmiques al Cantàbric. El guanyador de la prova va ser Luis Alberto Hernando (Adidas Trail Running) amb un temps de  final de 02:49:47, i en categoria femenina fou Ragna Debats qui s’endugué la victòria (selecció catalana) amb un temps de 03:33:33.

Els guanyadors de la prova

Gran honor el que va tenir C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt de comptar amb la presència d´un representant en aquesta cursa, en Javi Delgado (Spiridon Team/C.E. Vilassar de Dalt), que va establir un temps final de 03:12:04 quedant en una meritòria 22ª posició de la general. Javi es mostrava molt content pel resultat obtingut, tenint en compte el gran nivell de corredors que hi havia, així com el recorregut, molt tècnic i que en ocasions ni tan sols hi havia un camí o corriol a seguir, molt diferent al terreny del que està acostumat.