02 de juny 2012

Travessa del Montseny 2.012

 El passat diumenge 20 de maig va tenir lloc la tradicional Travessa del Montseny, entre Aiguafreda i Gualba, de 47 kms de recorregut i 5.000 m de desnivells totals acumulats.
Representant el CE Fondistes Vilassar de Dalt hi van participar Paco del Moral i Fran Izquierdo, tots dos amb objectius diferents però anant junts en tot moment, des de l'inici al final. Paco volia afegir kms, desnivells i hores a les seves sessions setmanals d'entrenaments de cara al Ultratrail de l'Emmona, mentre que Fran estava interessat en competir i assolir una bona marca i classificació.
El mal temps va acompanyar als 450 participants des del moment de la retirada de targetes, amb una forta tempesta elèctrica i d'aigua que faria molt més complicada la prova.
Puntualment, a les 5:00 de la matinada, es va donar la sortida per encarar de seguida i sense preàmbuls la 1ª pujada, de 750 m de desnivell fins el castell de Tagamanent, a travès d'un corriol completament plé d'aigua.

Els primers metres de la prova, pujant a Tagamanent, a les fosques i sota la tempesta.

En poc més d'una hora els nostres companys ja havien passat el 1er control, al Castell, i de seguida es va fer de dia. Paco va imprimir un bon ritme a tot el llarg dels tobogans del Pla de la Calma, amb tendència a pujar. El vent allunyava de mica en mica els núvols i la pluja.

Paco, passant per davant de Bellver, just quan es feia de dia.

Després de passar pel control de Collformic els participants havien de pujar al Matagalls, 550 m de desnivell, aquest any enmig d'una boira molt densa i freda. Els nostres companys ja anaven ben posicionats, entre els 50-60 primers.

Fran, arribant al cim del Matagalls (1.694m) on es situava un dels controls de pas.

El següent sector, de forta baixada (-600 m), travessava la fageda de Sant Marçal, un dels indrets més bonics de tota la Travessa i també dels més tècnics, amb corriols molt pendents i relliscosos degut a la pluja.

Paco, baixant per la fageda de Sant Marçal.

Fran en acció, sota la pluja, a la fageda de Sant Marçal.

La 3ª pujada de la prova feia respecte a tothom, de Sant Marçal a les Agudes, aquest any sense haver de passar pels Castellets, però a travès d'un corriol molt vertical amb 650 m de desnivell que ja començaven a passar factura a les cames dels participants.

Fran, arribant al Coll de Sacarbassa, molt a prop de les Agudes.

Fran, baixant del control de pas ubicat al cim de les Agudes (1.707 m).

Després de fer la cresta entre les Agudes i el Turó de l'Home els participants havien d'afrontar la baixada a Gualba, passant pel Pantà de Santa Fé, amb un total de 1.500 m de desnivell negatiu en els últims i castigadors 16 kms.
Els nostres companys van poder arribar a meta després de 7 hores i mitja, ocupant la posició 64.

Fran i Paco, un cop van arribar a la meta de Gualba.

Aquests van ser els seus resultats:

7:31:46 Paco del Moral
7:31:46 Fran Izquierdo

Moltes felicitats.

Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com