24 de març 2012

Marató de muntanya de la Vall del Congost

El passat diumenge es va celebrar a Aiguafreda i al Parc Natural del Montseny la Cursa de muntanya Vall del Congost, amb 2 competicions a la vegada, mitja marató i marató. Tres dels atletes del CE Fondistes Vilassar de Dalt hi van participar en la prova reina, la marató, considerada la més dura de tot l'Estat si ens atenem al perfil, al recorregut i als desnivells acumulats:

1- Marató del Congost, 44 kms, 6.400 m desnivells acumulats.
2- Zegama-Aizkorri, 42 i 5.500.
3- Maratón Alpino Madrileño, 42 i 5.300.

Prop de 400 corredors van prendre la sortida en un dia radiant i en calma, amb uns paisatges envejables, una organització perfecta i un recorregut molt tècnic i exigent.

Paco, Bruno i Fran, en el calaix de sortida.

Els corredors van sortir molt ràpid pels carrers d'Aiguafreda i per les primeres rampes de pujada per una pista forestal en direcció al Pla de la Calma. El primer tall de pas es fixava al km 19 i s'havia de passar en menys de 4 hores. Tots els nostres corredors van passar sense cap entrebanc per aquest punt, després d'haver fet 2 pujades molt verticals i exigents per la Serra de Picamena.

Bruno, de vermell i a la dreta, concentradíssim al començament de la marató.

Fran, baixant per Sant Cebrià des del Pla de la Calma.

La segona meitat de la marató comptava amb el tram més dur sense dubte, la pujada del Purgatori, duríssima ascensió de 600 m entre els kms 19 i 23, la llarga baixada des del Castell de Tagamanent al riu Congost i la doble ascensió vertical als Cingles de Bertí.
Els nostres companys anaven diferenciats en la classificació, Paco entre els 50 primers, Fran a la meitat del pelotó i Bruno avançava darrera per la seva banda  sense cap problema de desqualificació per temps.

Paco, arribant a l'avituallament de Bellver.

Fran, de negre, arriba a Bellver.

Paco, amb tècnica de pujada al Castell de Tagamanent.

Fran, superant els últims metres abans d'arribar al castell.

Bruno, conquerint el cim del Turó de Tagamanent.

Després de travessar el riu Congost els corredors havien de fer una doble pujada, molt dura i tècnica, per la zona dels Cingles de Bertí, amb 2 acumulats de +750 m en els últims kms.
La baixada final des del Pla de la Garga a Aiguafreda es va fer volant per part de tothom. 100 corredors van abandonar ò van quedar desqualificats però.

Bruno, en el moment d'arribar feliçment a meta.