31 de març 2012

Marató de Barcelona. 25 març 2.012.

El passat diumenge 25 de març vam poder gaudir d'una gran marató consolidada al primer lloc de totes les que es fan a l'Estat i, sense dubte, dins del club de les grans maratons europees, amb 20.000 atletes participants. Si a això li afegim un recorregut molt pla i favorable, el clima ideal i la riquesa urbanística i arquitectònica dels carrers de la capital catalana, ens trobem amb una marató amb majúscules.
Molts atletes estrangers vinguts d'arreu d'Europa i el món, atraiguts pels encants barcelonins, i molta animació als carrers. Entre els participants hi havien 4 atletes del CE Fondistes Vilassar de Dalt: Pepe Cros (22ª marató), Jotaeme Fernández (3ª marató), Albert Vives (3ª marató) i Albert Torres (2ª marató, cap d'ells debutava doncs en la prova reina de l'atletisme.

Albert Torres i Jotaeme Fernández, preparant-se per sortir a la zona de guardarroba.

Jotaeme Fernández i Albert Vives, tanquils i serens, poc abans de començar la marató.

Explosió de paperets, corredors i emocions en el moment de la sortida a l'Avinguda de Maria Cristina.

La marató es va desenvolupar en un matí assolellat i tranquil, sense cap incidència digna de ser destacada. Aquest any, i per afavorir una sortida sense embussos, els corredors van ser dirigits en sentit contrari en el bucle inicial de Plaça Espanya, agafant drets el Carrer de Tarragona.
Els corredors de marató contemporitzen molt els seus ritmes, per això es van anar col.locant de mica en mica en la cursa fins arribar al punt on, diuen, comença la marató de veritat: el km 30.

Albert Torres, amb molt bon ritme, saluda al seu pas pel centre de la ciutat.

Pepe Cros, molt animat passant per la Meridiana.

Albert Vives, amb la samarreta de la Fundació Rett, oblidant-se del "mur" al km 33.

És cert que la prova no va registrar una gran marca per part del guanyador, el kenià Julius Chepkwony, amb un crono de 2 hores i 11 minuts, però per part dels nostres companys va ser tot un èxit, amb plè d'arribats a meta en una prova tan dura, i amb 2 rècords personals, a càrreg de l'Albert Torres i l'Albert Vives.

Albert Torres lluita fins l'últim metre en la línia de meta per pulveritzar la seva millor marca en la distància.

Jotaeme Fernández, llueix la medalla de finisher en companyia d'un amic.

Albert Vives, de blau, celebra amb la mossegada de medalla la seva millor marca personal en acabar la marató.