13 de novembre 2013

10.11.2013 Behobia-Sant Sebastián

El passat 10 de novembre es va celebrar al País Basc una de les curses amb més història del panorama "runner", la 49ª edició de la Behobia-Sant Sebastián. La prova va comptar amb un total de 28.000 participants i 20km de recorregut ondulat que unia aquestes dues ciutats. La nota predominant van ser les dures condicions meteorològiques que van haver de suportar els atletes, fort vent en contra, fred i pluja intermitent, que van convertir-la en una edició encara més èpica del que ja de per sí és.

El recorregut

El guanyador de la prova va ser Pedro Nimo del Oro, amb un temps de 1:04:30, seguit de Marc Roig (1:05:49) i de Chema Martínez (1:06:28). En categoria femenina, la vencedora fou Claudia Behobide amb un temps de 1:16:20, seguida d´ Elena Loyo (1:18:37) i d´Itziar Mendez (1:19:24).

Espectacular imatge que demostra la presència d´aquesta prova

Del C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt, dos representants, l´Albert Vives i en Karli Puig que van establir un temps final de 1:43:51 i 1:24:35 respectivament, quedant en les posicions 12984 i 1970 de la general. En acabar, Karli ens feia cinc cèntims de la seva experiència: "La cursa ja de per sí dura amb constants tobogans, es va veure encara més endurida per les condicions meteorològiques. Els atletes vàrem haver de patir des del moment de la sortida fins la mateixa línea de meta de vent en contra durant tot el recorregut, així com pluja i fred. Cursa caracteritzada per gaudir d'un gran ambient durant tot el seu trajecte, on la gent del país basc fan que es guanyin a pols la fama de que, en aquest aspecte de les curses, són la enveja de tothom." Enhorabona als dos!

Destacar també la nota negativa de la jornada, la trista mort d´una jove navarresa de 29 anys, que a 2 km abans d´entrar a meta, va patir un defalliment sense que els serveis mèdics poguessin fer res per salvar-li la vida. Des del C.E Fondistes de Vilassar de Dalt volem transmetre el nostre més sentit condol a la família i amics per aquesta irreparable pèrdua, descansi en pau.

01:24:51 p1970 Karli Puig
01:43:51 p12984 Albert Vives