30 d’abril 2013

28.04.2013 Vilatrail



  I finalment va arribar el dia, com molts de vosaltres sabeu, aquest diumenge 28 d’abril es va disputar a Vilassar de Dalt la 1ª edició del Vilatrail, amb 19,4 km i 1900 metres de desnivell acumulat organitzada pel C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt i la Regidoria d´Esports de l´Ajuntament.

  La prova començava guardant-se un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat terrorista a la Marató de Boston i tot seguit es donava el tret de sortida als 471 inscrits que, tot i la pluja que va ser-hi present gairebé en tot moment, desafiarien el recorregut que discorria pels camins i corriols de Serra Marina i Sant Mateu, que en molts punts es trobaven molt enfangats.

 La cursa també va servir per retre homenatge a un corredor de Premià de Mar molt entranyable i molt conegut arreu del Maresme que porta molts anys en el món del running, ens referim a l´Ernesto Usieto, que amb 73 anys va completar el recorregut amb un temps de 02:40:37 quedant en una 295ª posició, donant exemple de superació i de benestar del que tots hem d’aprendre. En aquest sentit, també cal destacar la participació de corredors del grup Gmao-ONCE, invidents, demostrant que la pràctica de l´esport no té per què tenir fronteres; entre ells, el millor classificat fou Jaume Bajo, quedant en una 80ª posició final amb un temps de 01:57:25. A més a més, la cursa va tenir una causa benèfica, destinant-se els fons recaptats a  l’Associació Vilassar de Dalt contra el Càncer.

L´homenatgeat Ernesto Usieto pujant una de les trialeres

Corredors del Gmao en acció

El punt d´humor del Vilatrail, les escombres eren unes bruixes! 
   
  En quant als grans protagonistes del dia, el guanyador va ser Javi Delgado (Spiridon Team/C.E. Fondistes Vilassar de Dalt) amb un temps final de 01:25:48, seguit d´Andreu de Mas (Xeflis/Tribike) i Francesc de Lanuza (Lluïsos de Mataró) amb uns temps de 01:29:22 i 01:29:39 respectivament. Pel que fa a la categoria fèmines, Erika Nuñez (Spriridon Team) s´endugué la victòria amb un temps de 01:53:30 per davant de Núria Villegas (Diedre) i Bàrbara Martínez (Farra-O) amb uns temps de 01:55:48 i 02:02:46 respectivament.

  Nombrosa va ser la participació de membres del nostre club, a part del ja nombrat Javi Delgado, també hi van participar l´Albert Torres, en Joan Sala, en Josep Cros i en Carlos Martín (Spiridon Team/C.E. Fondistes Vilassar de Dalt) establint els següents temps:

01:25:48 Javi Delgado posició 1
01:33:57 Carlos Martín  posició 6
01:51:29 Albert Torres posició 41
01:57:07 Joan Sala posició 74
02:13:46 Josep Cros posició 174

Enhorabona als cinc!

L´Albert Torres arribant a meta

En Carlos Martín arribant al Dolmen

 Joan Sala (samarreta blanca i vermella) al seu pas per Sant Mateu

 Josep Cros (segon a la imatge) en una de les fortes trialeres de pujada

Javi Delgado enfilant el darrer tram de baixada del Vilatrail

  Des del C.E. Fondistes es vol donar el més enèrgic agraïment a totes les persones que han fet possible l´èxit del Vilatrail: a la Comissió del Vilatrail, a l´Ajuntament de Vilassar de Dalt, a tots els patrocinadors i col-laboradors i com no, als 150 voluntaris que van haver de suportar una dura jornada de fred, vent i pluja per tal de que els corredors rebessin la millor atenció possible durant la cursa. A tots ells moltes gràcies!

El podi final, amb Javi Delgado com a guanyador

 L´alcalde Xavier Godàs fent entrega del pernil a Javi Delgado

Fran Izquierdo i Paco del Moral amb els integrants del podi

Bruno, Fran, Imma Ninet (Regidora d´esports), Xavier Godàs (alcalde), Ernesto Usieto i Paco del Moral
Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com