22 de juny 2012

Cursa Nocturna Les Ànimes del Purgatori. 9 juny 2.012

El passat 9 de juny es va celebrar a Aiguafreda la cursa de muntanya nocturna "Les Ànimes del Purgatori", 2a prova puntuable de la Challenge de curses de muntanya, juntament amb "La Cursa dels Mussols" i "Burriac Atac".
Amb 400 atletes participants la prova ja s'ha consolidat al calendari com a prova imprescindible, per la bona tasca dels organitzadors, per l'ambient i participació de corredors i pel recorregut, molt exigent però també molt atractiu.
Aquest cop el CE Fondistes Vilassar de Dalt va estar molt ben representat, amb un total de 5 atletes entre els participants.

Jotaeme, Bruno, Jordi, Fran i Karli, els nostres 5 corredors a Les Ànimes del Purgatori.

Amb els últims llums del dia es va donar la sortida, enfilant els corredors de seguida la pista de pujada a Tagamanent. De mica en mica es van anar posicionant en aquest sector, per arribar al punt clau de la cursa, la pujada del Purgatori, que en poc més de 2 kms salva més de 400 m de desnivell. Allà Karli va anar avançant a un bon grapat de corredors, afiançant-se al capdavant de la cursa. Més enrere, els demés corredors intentaven arribar amb bones condicions a dalt de la pujada, Ca l'Agustí, equador de la cursa i lloc on s'emplaçava un control i avituallament.

Els corredors s'esforcen pujant el Purgatori.

Després de pujar i passar pel Castell de Tagamanent, els corredors van haver d'afrontar la llarga i divertida, però també tècnica,  baixada cap Aiguafreda, on esperava una festa a la fresca a tots els assistents.
Finalment, es van imposar Javi Delgado, amb un temps de 1h 28m 9s en homes i Dolors Morcillo, amb 1h 57m 12s en dones.

Jordi i Fran, fent costat al guanyador de la cursa, Javi Delgado.