11 de desembre 2011

Marató de l'Ardenya. 10 desembre 2.011.

Aquest dissabte 9 de desembre es va celebrar la 2ª edició de la Marató de Muntanya de l'Ardenya, a la localitat empordanesa de Santa Cristina d'Aro, al sector de muntanya litoral del Massís de l'Ardenya: Montclar- Montagut i els Carcaixells de Dalmau.
Els 43 kms de recorregut repartien un total de 3.642 m de desnivells acumulats, sobre tot concentrats en les 5 agulles que s'havien de pujar i baixar.
Representant el nostre Club hi van participar Bruno Puighermanal, qui debutava en una marató de muntanya, i Fran Izquierdo, qui completava la seva 10ª prova de la temporada entre maratons i ultratrails.



Fran i Bruno, preparats i concentrats poc abans de començar la cursa.

El traçat alternava els llargs trams de pista amb els sectors més durs, tècnics i radicals de la cursa.
La cursa s'havia de plantejar de manera estratègica, sense perdre el cap a les zones més pisteres, agradables per correr i per portar ritmes alts, però perilloses de cara a l'eficiència energètica a l'últim terç de la cursa, on s'acumulaven els gruixos de desnivells en pujades i baixades.



El perfil longitudinal de la cursa, amb 5 cims destacats, molt tècnics i durs.



Fran, de vermell i gris, al primer km de la cursa. Aquí tothom anava buscant posicions de cara als primers corriols. Foto de Fotocurses Assumpta.



Bruno, de blanc, a bon ritme durant els primers kms.

Els estrets i verticals corriols donaven pas a zones de grimpada, com aquesta de pujada als Carcaixells de Dalmau.


El Puig de les Cols (417 m) i Sant Feliu de Guíxols. Fins aquest punt en Bruno marxava per davant d'en Fran, però una distracció del primer li va fer perdre's al bosc i perdre també minuts i posicions, quedant-se per darrere fins el final.


La baixada tècnica i relliscant de la Riera del Vilar.


Els últims kilòmetres van ser molt durs, la concentració de pujades i baixades en aquest sector i l'acumulat a les cames passaven factura a tothom. Al km 41 hi havia encara una sopresa, s'havia de passar al llarg d'uns 100 m. del riu Ridaura, just abans d'arribar a la línia de meta.



Bruno i Fran, contents i feliços pels seus sub 7 hores, poc després d'arribar a meta.


Aquests van ser els resultats:


6:41:19 Fran Izquierdo
6:46:58 Bruno Puighermanal


Moltes felicitats.


Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com