21 d’agost 2010

Travessa Cavalls del Vent. 7 agost 2.010

El passat 7 d'agost tres atletes del Club d'Atletisme de Vilassar de Dalt van participar en la Travessa Cavalls del Vent, en format sub 24 hores, prova oberta durant tot l'estiu per aquells que vulguin gaudir de l'esport i la natura en el magnífic entorn del Parc Natural del Cadí-Moixeró.
.

.
El format sub 24 hores consisteix en acabar el recorregut sencer de 82 kms i 9.600 m de desnivell total acumulat passant pels 8 refugis oficials de la Travessa, en menys de 24 hores.
El punt de sortida triat pels nostres companys va ser el Refugi del Rebost agafant el sentit de marxa anti-horari. D'aquesta manera, Karli, Paco i Fran van començar la pujada cap a la Tossa d'Alp a les 5 de la matinada, amb l'objectiu de poder arribar de tornada al Rebost abans de les 5 de la matinada del lendemà. L'estratègia de la travessa, pujar a bon ritme als cims del Cadí-Moixeró i intentar trotar i córrer als plans i a les baixades, sense haver de parar-se massa als punts de control dels refugis.
.
.
El primer tram es va fer encara de nit, fins arribar al Refugi del Niu de l'Àliga, al costat de la Tossa d'Alp, a 2.537 m, amb un ritme fort aprofitant la frescor de la nit i de l'altitud.
.

Fran, Paco i Karli, poc abans d'arribar al Refugi del Niu de l'Àliga, on ja començava a fer-se de dia.
.
El tram següent, fins el Refugi del Serrat de les Esposes, era el més tècnic pel tipus de terreny, per l'altitud i pels desnivells, i així es van plantar al 2n control en 4 hores, el ritme era molt bo i les previsions per acabar apuntaven clarament a menys de 20 hores .
.
Karli baixa trotant amb els primers llums del dia al costat d'un cavall cap al sender de les Penyes Altes, amb l'imatge d'aquest cim, del Pedraforca i del Comabona al darrere.
.
Paco al cim de les Penyes Altes del Moixeró, a 2.279 m d'altitud.
.
El grup de corredors vorejant el Moixeró. El terreny era tou, l'aire fresc i les vistes impresionants...
.
Fran passa trotant camí del Refugi del Serrat de les Esposes.
.
Però al llarg del matí la temperatura va anar aumentant i al tram pla dels Cortals de l'Ingla i a la pujada al Coll de Vimboca Karli va patir una devallada que li va deixar fora de la travessa.
Paco i Fran continuaven el seu camí al costat d'altres corredors participants, encara pujant amb força al Pas dels Gosolans, a 2.430 m, després d'haver passat pel control del Refugi del Prat d'Aguiló.
.
Els corredors baixen trotant de la Serra Pedregosa cap a la pista del Pedraforca. Trail-running en estat pur.
.
Passat el migdia els nostres companys van anar deixant enrere els refugis d'Estasen i el de Gresolet, eren les hores de més calor i més humitat de tota la travessa.
Les forces començaven a minvar, els corredors portaven 12 hores i el camí cap el Refugi de Sant Jordi, a travès dels Empedrats, es va fer molt dur.
La nit va caure a l'ùltim sector, de tornada al Refugi del Rebost, en una pujada llarga i dura, aconseguint arribar al punt de control a les 23:17, és a dir, 18 hores i 17 minuts després de començar. Molt bona marca i bona travessa dels nostres companys.
Aquests van ser els seus resultats:
18:17:00 Paco del Moral
18:17:00 Fran Izquierdo
Moltes felicitats!
Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com