31 de desembre 2009

Resum esportiu del 2.009 dels Fondistes

Tercer any d'exili fora de les instal.lacions de les Pistes d'Atletisme. Esperem que les noves instal.lacions arribin molt aviat, ja que és el nostre entorn natural, punt de trobada dels atletes i lloc habitual d'entrenaments.
Malgrat això el grup ha continuat amb les seves activitats durant tot el 2.009: els Fondistes de Vilassar de Dalt han anat sumant fins a 117 participacions (119 al 2.008) en un total de 40 curses, un 25 % més que l'any passat. Això indica que el grup va mantenint la seva activitat, però més repartida al llarg de la geografia del país.
Curses diverses, des dels 5 kms de Montornès als 100 kms de la Travessa Núria- Berga, passant per la prova reina, la Marató, aquest any també a Barcelona.
Participacions destacades, com a la cursa de Bombers de Barcelona, amb 10 atletes, la Mitja Marató de Sitges, amb 9, la Marató de Barcelona, amb 3 participants, i els ultra-maratons per muntanya: les travesses del Montseny, la Tordera-Mataró, la Núria-Berga i la Cavalls del Vent.
No hem d'oblidar la participació en bona part de les mitges maratons clàssiques de Catalunya, diferents curses de 10 kms en ruta i muntanya, la cursa de les Dones, amb 4 noies participants, i la Mitja Marató per relleus de Mataró, amb 7 atletes repartits en 5 equips diferents.
Destacar finalment a títol individual la boníssima progressió de Jotaeme Fernández, aconseguint rebaixar per tres cops la seva millor marca a les mitges maratons de Sitges, Granollers i Vilanova, rebaixant també la seva millor marca de 10 kms a la Cursa de Bombers i completant la seva 1ª marató, Dolors Sala, campiona de la Lliga femenina i de totes les distàncies del club, qui va aconseguir a més millorar la seva millor marca personal a la Marató de Barcelona i va acabar 7ª a la Cursa de les Dones, Mª Angeles Longares, millorant les seves millors marques de 10 kms a la Cursa de Bombers i de 5 kms al cincmil de Montornès, Karli Puig, campió de Lliga, de Copa i de marató del club, 4t classificat a la Travessa Tordera-Mataró, i finalment, Jesús Fernández, campió a les distàncies de mitja marató i deumil del club, 2n a la Cursa Casal Familiar de Viladecavalls, 7è a la Cursa Cap de Creus, 8è a la Cursa de Torrelavit, 13è a la Cursa de Premià de Mar i 34è a la de la Vila Olímpica.
Com a novetat el Grup de Fondistes va participar també en la portada de la Flama del Canigó des del Coll d'Ares fins a Vilassar de Dalt, fent diferents relleus a tot el llarg del dia 23 de Juny per arribar a temps d'encendre el foc de la nit de Sant Joan a la Placa de la Vila. Per aquest motiu, el nostre club va ser guardonat amb una distinció especial dins del programa d'entrega de premis de la Nit de l'Esport de Vilassar de Dalt.
Amb l'arribada del nou any comença una nova temporada que segur serà tant exitosa com aquesta. Esperem que els companys lesionats es recuperin molt aviat i que tothom torni a gaudir amb plenitut d'aquest esport.
Salut i a continuar millorant.
Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com