02 de setembre 2009

Cavalls del Vent. Serra del Cadí. 8/9 agost 09

Els passats dies 8 i 9 d'agost 2 dels nostres atletes vàren participar en un dels ultra-trails de més prestigi d'arreu de l'Estat: Cavalls del Vent, travessa que recorre la Serra del Cadí i el Parc Natural del Cadí- Moixeró pels seus 2 vessants, al Berguedà i a la Cerdanya.
El format del trail que vàren triar va ser d'intentar acabar en menys de 36 hores, la qual cosa suposa pernoctar en un dels 8 refugis que forman part del recorregut. L'organització permet també triar el refugi d'origen i termini i el sentit en que es pot anar fent el bucle.
D'aquesta manera, en Karli Puig i en Fran Izquierdo vàren voler començar el trail al Refugi dels Cortals de l'Ingla, a Riu de Cerdanya, seguint aquest ordre en el itinerari de refugis:
1ª Etapa (prop de 50 kms): Cortals de l'Ingla - Prat d'Aguiló - Estasen - Gressolet - Sant Jordi.
2ª Etapa (prop de 47 kms): Sant Jordi - Rebost - Niu de l'Àliga - Serrat de les Esposes - Cortals de l'Ingla.
Segons les dades de l'organització, aquest ultra-trail té un recorregut de 97 kms i un desnivell positiu acumulat de +5.200 m, registres que el converteixen en un dels més durs del calendari.

Perfil del trail, el seu sostre és el Refugi del Niu de l'Àliga a 2.520 m d'altitud, tot al costat de la Tosa d'Alp.
..
La 1ª etapa la vàren començar encara de nit, a les 6:07 de la matinada, pujant cap al Cap del Pradell, a més de 2.200 m d'alçada. Durant 5 hores vàren anar per sobre de la cota 2.000, passant per la vora del cim del Comabona, pujant al Coll dels Gosolans i passant per la Coma dels Cortils, a més de 2.400 m. d'altitud.

Fran, al refugi de Prat d'Aguiló.
.
Karli, pujant al Coll dels Gosolans.
.
Els nostres atletes un cop a dalt del Coll dels Gosolans.
.
Abans de deixar la Coma dels Cortils, amb el Pedraforca darrere d'ells.
.
Però les previsions del temps no eren pas bones i quan baixaven del refugi Estasen, al Pedraforca, cap al Riu de Gressolet van començar a caure les primeres gotes d'aigua i es van començar a sentir els primers trons.
Baixant pel relliscós i humit bosc de Moronta.
.
Amb alguns xàfecs pel camí i l'amença contínua dels trons i la tempesta, vàren poder arribar al refugi de Sant Jordi, final de la 1ª etapa, pujant per la dificultosa llera del riu dels Empedrats, just abans de començar una forta tempesta que va durar fins la matinada.
Al final de la 1ª etapa portaven 12 hores 15 minuts de travessa.
Karli, pujant per la llera dels Empedrats.
.
Fran, dins d'un dels forats del torrent.
.
Després d'un bon sopar i descansar al refugi, vàren començar la 2ª etapa a les 5:30 de la matinada, per reservar-se una mica de marge i poder arribar a l'últim refugi abans de les 18:07, hora límit per poder completar el trail en menys de 36 hores.
D'aquesta manera vàren fer un bon troç de nit, amb els frontals al cap, fins que es va fer de dia just a l'arribada al poble de Grèixer.
El dia pintava molt ennuvolat i les previsions eren de més tempestes a partir de les 14.00.
Encara havien de pujar a la zona més elevada de tota la travessa i a més molt llarga, per això s'havien d'esforçar per intentar sortir d'allà abans que comencés la tempesta.

Fran, en un petit descans i avituallament al Refugi del Rebost, amb el Pedraforca i el Comabona darrere d'ell.
.
Una estona de sol i alegria pujant al Niu de l'Àliga.
.
Però en arribar als 2.000 m d'altitud, a prop de Comafloriu, els hi va envoltar la boira amb la conseqüent baixada tèrmica fent més difícil el seu pas per aquesta zona, arribant al Refugi del Niu de l'Àliga just al migdia.
Karli, al mig de la boira, a punt d'arribar al sostre del trail, el Refugi del Niu de l'Àliga, a 2.520 m. d'altitud.
.
El sender es feia molt estret, rocallós i relliscós a prop de les Penyes Altes, a 2.200 m d'altitud, el troç amb més dificultat tècnica de tot el trail.
.
I així, poc abans d'arribar al Cim del Moixeró va començar una forta tempesta d'aigua, llamps i calamarsa que baixant cap al Refugi del Serrat de les Esposes va donar una petita treva.
Finalment, als últims kms del trail va començar una nova tempesta que va descarregar un fort aiguat, però els nostres ja estaven molt a prop de l'arribada...
Per acabar... una bona remullada... en Fran completament xop...
.
A les 17:07 els nostres atletes tancaven junts el cercle al Refugi dels Cortals de l'Ingla, ho havien aconseguit: tempas total del trail: 35 hores justes, és a dir, objectiu sub 36 hores assolit.
El parcial de la 2ª etapa va marcar 11 hores 23 min, aconseguint d'aquesta manera una molt bona marca en aquesta prova tan exigent.
Els seus resultats sumant totes dues etapes han sigut aquests:
23:38:00 Karli Puig
23:38:00 Fran Izquierdo
Moltes felicitats a tots dos.
Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com