09 de setembre 2009

Burriac Atac! 06 setembre 09.

Aquest passat dissabte a la nit es va celebrar a Vilassar de Mar la 5ª edició de la cursa Burriac Atac!
Es tracta d'una de les curses de muntanya més dures del calendari, no pels seus 16,5 kms de recorregut, però sí pels forts desnivells que hi han, amb pujades al Turó de l'Infern, les Banyaderes, el Castell de Burriac i el Turó dels Oriols. També presenta baixades de gran dificultat tècnica, com la que es fa des del Turó de l'Infern a la Riera de Cabrera, tot plegat fa 710 m de desnivell positiu acumulat.
A més els corredors, desprès de tot l'esforç pel recorregut de muntanya, han d'acabar els últims kms en constant baixada per un tram urbà, la qual cosa obliga a tots a portar ritmes bastant alts en tot el tram final.
Amb una perfecta organització, voluntaris per tot arreu, senders i cruïlles molt bé senyalitzats, i fins i tot amb la posibilitat de poder fer entrenaments oficials durant alguns dies abans de la cursa, i amb una nit preciosa, més de 600 corredors vàren prendre la sortida en aquesta prova amb final a la Platja de Vilassar de Mar, en un entorn magnífic, únic, sobre la mateixa sorra de la platja, envoltat per la bojeria d'un públic entregat als corredors a l'arribada.
Finalment, després d'un parell de baixes d'última hora, només 2 dels nostres corredors vàren poder participar: Karli Puig i Fran Izquierdo.
.

Fran i Karli, amb els seus llums encesos, moments abans de començar la cursa.
.
De taronja (esquerra) i negre (centre), els nostres corredors en el moment de la sortida pels carrers del centre de Vilassar de Mar.
.
Mentre Karli va sortir molt fort per intentar pujar sense embussos al Turó de l'Infern, Fran va voler reservar una mica i guardar forces per a totes les pujades que hi esperaven. Amb un recorregut trenca-cames, de pujades i baixades seguides i fortes per les trialeres més exigents de la Serra de Marina... i a les fosques malgrat els LEDs frontals, els nostres corredors es vàren anar posicionant, en Karli molt bé col.locat, arribant a meta en el lloc 111 i en Fran en el 266.
.
Fran, sobre la sorra de la Platja de Vilassar de Mar, completant els últims metres de la cursa just abans de la seva arribada a meta.
.
Fran i Karli, després de les seves arribades, cadascú molt satisfet per la seva cursa i per la perfecta organització.
.
Els seus resultats, finalment, vàren ser aquests:
1:56:07 Karli Puig
2:14:06 Fran Izquierdo
Moltes felicitats a tots dos.
Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com