09 de gener 2014

Resum anual del 2.013 del CE Fondistes Vilassar de Dalt

Després d’uns quants anys d’existència i amb les noves instal·lacions de les Pistes d’Atletisme ja consolidades, el Club va decidir aquest any fer un salt de qualitat més, organitzant per primera vegada, una cursa pròpia i solidària que integrés a tot el poble, on tothom hi pogués participar, des dels més competitius als més marxaires, estem parlant, com ja sabeu, del Vilatrail.

Aquest important esdeveniment ha suposat novament el rellançament del Club com a entitat; des d’aleshores, el nivell de socis ha augmentat considerablement, així com el nivell de participació dels nostres atletes en diferents curses i activitats. 

Els Fondistes de Vilassar de Dalt han anat sumant fins a 212 participacions (un 62% més que l´any passat) en un total de 87 curses, 28 més que l'any anterior. Això indica que el grup ha crescut molt i s'ha engrescat més per buscar noves curses i nous reptes.

Així vist, la temporada ha donat molts bons moments pels nostres corredors, en curses diverses, des dels 5 kms de
la Sant Silvestre del Masnou als 74 kms de la Ultratrail de Collserola, passant per la prova reina, la Marató, que aquest any a Barcelona va comptar amb la presència de 4 atletes, a més de les maratons del Congost, del Montseny i de Collserola.

Participacions destacades, com la Cursa 10kaire de Vilassar de Mar, la més nombrosa, amb 21 atletes; la WarClubs de Sant Feliu de Pallerols amb 10 o
la Mitja Marató de Mataró amb 12 participants, són algunes de les curses que han tingut major afluència de fondistes aquest any.

No hem d'oblidar tampoc la participació en bona part de les mitges maratons clàssiques de Catalunya: Terrassa, Granollers, Barcelona, Montornés, Congost, Costa Barcelona-Maresme, Calella, Sabadell, Ripoll, Mataró, Castelldefels, etc i diferents curses d'entre 10 i 20 kms en ruta i muntanya.

Aquest any també hem tornat a ser presents en competició de Triatló i Duatló concretament en
la Garmin Barcelona Triathlon i la Duatló de Muntanya de Sant Celoni

També hem viatjat una mica aquesta temporada, participant en la Behobia- San Sebastián, a La Volta a Sant Joan de Moró (Castelló), La Sagra Skyrace (Granada), Trail Race Otañes (Cantàbria), Mitja de Benicàssim, Zegama (País Basc), Haría Extreme (Lanzarote), la cursa de San Juan de Rota (Cadis), La Vicorada (Aragó), Zumaia Flysch Trail (País Basc), La Migfons d´Andorra, km vertical de Puigcampana (finestrat) o la Marató dels Monegros.

Destacar finalment, a títol individual, la millor marca personal aconseguida per 
Joan Sala i Karli Puig en la distància de 10 kms, a la Cursa Jean Bouin i a la Sagrera, així com les millors marques personals de l´Albert Torres, tant als 10 kms com en la distància de Marató, emportant-se així, els trofeus a la Marató d´Or i 10mil d´Or; o el 1er lloc en la seva categoria, aconseguit per Dolors Sala a la Cursa 10kaire i els 5mil d´Or femení, el 3er lloc de la seva categoria per part de Josep Cros en la Sant Mateu Xtrail, la campiona de la Lliga femenina del club: la Carme Rueda, el guanyador en Triatlons del Club, l´Óscar Gutiérrez, el de Duatlons i Bici, Jordi Huertas  i per acabar, destacadíssim, Javi Delgado, guanyador de la Sant Silvestre Night Trail Mataró, Burriac Atac, l´Endimoniada, Vilatrail, Camí dels Íbers, Marinatrail, 16ª posició final a la Copa d´Espanya de Curses de Muntanya, 12è al Km Vertical de Puigcampana, prova única del Campionat d´Espanya, guanyador de la II Challenge Catalana de Curses Nocturnes de Muntanya, Guanyador de la Lliga, Copa i Ultracopa del Club, dels 5mil d´Or i de la Mitja d´Or, 2on a la Pujada del Castell de Castelldefels, 2ª posició a la Warclubs de Sant Feliu de Pallerols, 3ª posició a la Mitja Marató de Muntanya de Mataró i la 2ª posició a la Cursa Nocturna dels Mussols.

A nivell de col.laboracions aquest any hem tornat a ser presents com a part de l'organització i participant en
la Caminada Familiar de Vilassar de Dalt contra el càncer promoguda per Oncolliga, també, com ja vam fer anys passats, alguns dels membres dels Fondistes van participar en la portada de la Flama del Canigó des del Coll d'Ares fins a Vilassar de Dalt, aquest cop col.laborant en el últim relleu d'arribada al poble per poder encendre el foc de la nit de Sant Joan a Can Rafart, i com a novetat, el Club va organitzar una canicros familiar, el Vilaguau, per ajudar als amics de l´Associació de Defensa d´Animals Abandonats de Vilassar de Dalt (ADEA), a recollir fons pel manteniment de la seva entitat.

Amb l'arribada del nou any comença una nova temporada que esperem sigui encara més exitosa que aquesta. Esperem que els projectes individuals es duguin a terme amb èxit i especialment el nostre projecte de Club, el Vilatrail, encisadora proposta que ens ha de promocionar i fer guanyar prestigi com a entitat.

Desitgem finalment que els companys lesionats es recuperin molt aviat i que tots ells tornin a gaudir amb plenitut d'aquest esport. Salut i a continuar millorant!
Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com