11 de novembre 2013

03.11.2013 Cursa del Pont de Vilomara i Rocafort

La Cursa del Pont de Vilomara i Rocafort va celebrar el passat 3 de novembre la seva vuitena edició, una xifra que sumada als 919 participants amb els que va comptar la prova, l'enfortien de forma notable en el panorama atlètic de la Catalunya central. En l'apartat classificatori, Pol Guillén (00:31:51) va complir les expectatives i va ser el primer atleta en completar el traçat de 10 km mentre que en categoria femenina, Lídia Rodríguez (00:36:06), va demostrar perquè és l'actual campiona d'Espanya en 10.000 metres.

El recorregut de la prova

Per tercer any consecutiu la cursa no es veia afectada per la pluja, amb l'afegit que enguany el Sol i la bona temperatura afavorien les condicions per poder córrer. Qui va començar manant va ser el manresà David Martínez, tercer la setmana passada als 10 km de la capital bagenca. L'atleta del CA Manresa va comandar gran part del recorregut, però Pol Guillén, més pacient i experimentat, va saber esperar el seu moment. L'atleta navarclí, coneixedor del circuit i guanyador en l'edició de l'any passat, va agafar el relleu de Martínez a partir del km 8, moment en que la terra donava lloc a l'asfalt. Al final, Guillén va entrar amb 30 segons d'avantatge respecte el corredor de Sant Vicenç de Castellet, Roger Campoy, qui va avançar a David Martínez, finalment tercer classificat.

La sortida

En categoria femenina Lídia Rodríguez va oferir un recital en tota regla que va culminar amb un temps de 36' 06", rècord absolut de la prova. La vigent campiona d'Espanya de 10.000 metres es va escapar des les rivals des del primer quilòmetre, i més tenint en compte que dues de les altres favorites, Bàrbara Ramón, guanyadora en l'edició de l'any anterior, i l'olesana Ester Montosa, no van poder participar per lesió. En segona i tercera posició es van situar Janeth Becerra i Anna Riera, del CA Canovelles.

En aquesta cursa, una representant del C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt, la Carme Rueda que va completar els 10km en 00:55:26, quedant en la posició 500 de la general i 50ª de la seva categoria.