02 d’octubre 2013

29.09.2013 Sant Mateu Xtrail

El passat diumenge es va disputar a Premià de Dalt la 1ª edició de la Sant Mateu Xtrail; la prova va tenir dos formats ben diferenciats, un recorregut de 21km i 1747 metres de desnivell acumulat, i un altre d´11km i 1037 metres, els quals es desenvolupaven pels camins i corriols del parc de la Serralada Litoral.

Pel que fa a la mitja marató (21km), d´entre els 219 participants que vàren creuar la línea d´arribada, el guanyador fou Francesc de Lanuza amb un temps de 01:37:37, acompanyant al podi per Andreu de Mas (01:41:44) i Joaquim Navarro (01:43:34). En quant a la cursa d´11km, d´entre els 153 arribats a meta, s´imposà Víctor Pérez (00:55:01) per davant d´Uri Galvany (00:56:07) i Oriol Gili (00:57:06). En categoria femenina, Louise Brown (01:55:14) s´endugué la victòria en la mitja marató i Florence Plumier (01:14:15) a la d´11km.

En aquesta cursa, tres representants del C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt, en Josep Cros i en Rob Lunn que van participar en la modalitat mitja marató, establint un temps de 02:21:53 i 02:06:54 respectivament; i en David Ribas, que va participar en la d´11km establint un temps final de 01:43:25. Destacar la 3ª posició de la seva categoria d´en Josep Cros, el qual feia aquesta valoració de la cursa: "Diumenge 9 del matí, fa calor contra la pluja anunciada, les trialeres i corriols esplèndids com sempre, personalment massa pista per mi, la darrera baixada molt tècnica i molt divertida, molts trams coincidents amb la Vilatrail.
Pel que a mi respecta, vaig córrer com sempre, donant el meu màxim tot i aprenent tècnica de cara al Montseny; la meva sorpresa va ser haver fet podi a la meva categoria, es tan insòlit que no em vaig ni esperar ja que tenia que tornar a la feina, en fi molt content de tot."
En Rob també deia la seva: "A mi me gustó bastante la carrera. Estaba bien organizada, sobre todo por ser la primera vez, y me gustaba la ruta."
I en David, tot corrent amb el dorsal de la seva dona per indisposició d´aquesta, va fer de "llebre" a una companya.