25 d’octubre 2012

Ultra Trail Serra de Montsant. 20 octubre 2.012

Els passats dies 20 i 21 d'octubre va tenir lloc la 4ª edició de l'Ultratrail Serra de Montsant, prova de 100 kms de recorregut i 8.000 m de desnivells totals acumulats que fa tota la volta a aquell massís muntanyós de la comarca del Priorat.
Les previsions climatològiques anunciaven pluges durant els transcurs de tota la prova per la qual cosa l'organització, Naturetrails Events, va decidir encertadament neutralitzar els 2 sectors de la cursa que havien de conduir els corredors a dalt de la Serra Major. Daquesta manera, l'UTSM va quedar reduit una mica en la seva longitud, 91 kms, i en el total de desnivells acumulats, 7.200 m.
Com a representant del CE Fondistes Vilassar de Dalt hi va participar en Fran Izquierdo, qui junt amb els altres 274 corredors va desafiar la distància i sobre tot la climatologia adversa, amb pluges abundants i persistents des del km 38 al final.

Fran, de blanc, amb el periodista Carles Aguilar i en Joan Abellán, poc abans de fer-se efectiva la sortida de la cursa.

Minut de silenci en memòria de la Teresa Farriol. També aquí se li va fer el corresponent homenatge.

Fins el km 38 els corredors havien de trepitjar corriols i camins secs, passant per Albarca, Ulldemolins i el Congost de Fraguerau i vorejant el pantà de Margalef, sector molt trenca-cames. Fran es va anant posicionant al mig de la cursa, amb molt bones sensacions i ànims.

Fran, al centre de l'imatge, als primers metres de la cursa passant pels carrers de Cornudella de Montsant. Foto de Josep Massaguer Bou.

Els corredors pugen fins el Camí dels Cartoixans, via de comunicació d'ermitanys i eremites en aquesta comarca.

Fran, arribant a Ulldemolins.

Poc abans d'arribar a Margalef, km 38, els corredors ja s'havien de posar els anoraks a causa de la pluja, pluja que ja no pararia fins creuar la línia de meta.

La pujada al Mas del Serrador i la posterior baixada a Cabacès, km 56, va comptar amb una dificultat afegida, la forta pluja i sobre tot el fang, que convertia qualsevol baixada en una autèntica pista de patinatge i aterratge.. Sense parar massa estona al avituallament de Cabacès, Fran va seguir camí del poble de La Figuera on encara va arribar amb els últims llums del dia.

Estat enfangat del camí de baixada a Cabacès amb un panorama molt plujós cap a La Figuera.

Fran, al avituallament de Cabacès.

El tram nocturn, amb alguns sectors molt tècnics i perillosos, es va fer una mica més lent. Fran no va voler arriscar en aquest sentit i va aprofitar per recuperar minuts a la zona de pistes forestals entre Vilella Baixa, Vilella Alta, Escaladei i La Morera de Montsant.
Finalment, i deixant enrere amples zones amb una densa boira en mig del bosc i de la nit, els 8 kms finals es van convertir de nou en rius d'aigua i fang a travès de corriols estrets amb perfil  en serra, amb pujades i baixades exigents. Fran però va poder recuperar posicions en aquest dur sector final, avançant mitja dotzena de posicions en la classificació final, presentant-se abans de les 3 de la manitada en la línia de meta de Cornudella de Montsant sota un fort aiguat.

Entrada en meta d'en Fran, en el lloc 171 dels 275 participants.