29 d’abril 2012

Pels Camins dels Matxos. 22 abril 2.012

El passat diumenge, i dins d'un ambient extraordinari de corredors de muntanya, es va celebrar a Torelló i als parcs naturals de Bellmunt-Puigsacalm y del Collsacabra una de les marxes de resistència tradicionals del calendari de la FEEC, i sense dubte, una de les més dures i boniques a la vegada.
Amb un recorregut de 63 kms i 6.500 m de desnivell total acumulat, aquesta prova resulta de les més atractives de tota la temporada, com bé ho demostra que les inscripcions es van esgotar en menys de 3 hores.
D'aquesta manera, un total de 500 corredors inscrits en les tres proves simultànies de diferents longituds, amb 3 dels nostres corredors del CE Fondistes Vilassar de Dalt al sector més llarg de tots.

Paco, Fran i Bruno, poc abans de començar l'ultratrail.

Paco va sortir molt bé posicionat, corrent tota la prova entre els 25 primers, fent una extraordinària actuació. En canvi, Bruno i Fran van sortir molt enderrerits, havent d'avançar amb dificultats a molts corredors pels estrets corriols dels boscos.
La boira va ser la protagonista durant la primera part de la prova, fins arribar al cim del Puigsacalm, mentre que a la segona part va lluir el sol de valent.

Paco, en primer terme, al trote pels boscos de Bellmunt, cap el km 10.

Fran, davant del Salt del Molí, un dels indrets estrella de la prova, al km 15.

Paco, de blanc, a punt d'arribar al Coll de Sant Bartomeu, km 23.

Fran, de blanc i negre i al centre de l'imatge, s'esforça en la pujada final abans d'arribar al cim del Puigsacalm (1.515 m), sostre de la prova.

Bruno, exhaust, arribant al Puigsacalm.

Paco, molt bé posicionat, baixant amb força per la Fageda de la Grevolosa.

La segona part de la prova es va fer molt dura per a tots els participants. Els acumulats de distància i desnivells i la calor ja passaven factura a tots i les últimes rampes i pujades feien molt de mal, com la de la Creu de Salgueda ò la de les Crestes de Maronta. Els últims 7 kms, tots pràcticament de baixada, van servir per recuperar ritmes i temps als corredors. A meta hi havia un ambient especial i tothom hi entrava satisfet i emocionat.

Fran, pujant a les Crestes de Maronta, km 55.

Bruno, entrant a meta junt amb la Marta Farré, corredora  independent de Vilassar de Dalt.