19 de febrer 2012

Travessa Viladrau- La Garriga. 12 febrer 2.012

El passat diumenge es va celebrar una de les proves clàssiques de l'hivern, la Travessa de Viladrau a la Garriga, de 30 kms i 2.700 m de desnivells totals acumulats.
La sortida, al paratge de la Barita i molt a prop de Viladrau, es va fer de manera oberta des de les 5:30 de la matinada, amb neu al terra des de l'inici i durant els primers 20 kms.
Representant el nostre Club hi va participar Fran Izquierdo, qui va sortir ben posicionat de cara a la pujada de Sant Segimón, on s'acostumen a formar taps.
Fran, pujant per la fageda de Sant Segimón encara de nit i amb el terra ben tapat per la neu del Montseny.
Un cop a dalt s'havia d'agafar una llarga pista camí de Collformic, on els corredors aprofitaven per guanyar temps i metres.

Fran, per la pista de Collformic.
Pujant al Turó d'en Bessa.

Si a la sortida la temperatura era de -6ºC, a la zona del Pla de la Calma encara era més baixa, fins a -8ºC, fet que mantenia nombroses plaques de gel que feien caure molts corredors.
La llarga baixada de 15 kms a la Garriga va acabar de posicionar a tots els corredors. Fran va poder mantenir sense problemes la seva posició entre els 100 primers, arribant finalment a meta en el lloc 85 dels 1.000 participants.