17 de juliol 2011

Ultratrail Núria-Queralt-Berga. 2 i 3 juliol 2.011


Els passats dies 2 i 3 de juliol va tenir lloc una de les proves clàssiques dins del calendari d'ultradistància, la Travessa Núria- Queralt- Berga, de 92 kms de recorregut i 12.777 m de desnivell total acumulat, aquest any en format d'ultratrail degut al canvi de normativa de caminades de resistència.
Prop de 400 participants van voler desafiar tant la distància com els desnivells, repartits principalment en 4 agulles destacades: Pas dels Lladres, Coll de Pal, Coll de Turbians i Serra d'Ensija:
.


Perfil longitudinal de la Núria-Berga 2.011.
.
Representant el nostre club hi va participar Fran Izquierdo, qui va fixar com a objectiu el poder acabar la prova dins de les 24 hores donades de límit per part de l'organització.
.

Fran, de taronja, en l'esplanada davant del Santuari de Núria, poc abans de donar-se la sortida.
.
L'alt nivell de participació va fer que des del primer moment la cursa fos molt ràpida, arrossegant els corredors més ràpids a tota la resta de participants amb un ritme frenètic de pujada a Fontalba i al Pas dels Lladres.
.


Els corredors pugen cap a Fontalba deixant enrere el Santuari de Núria i el llac.
.
Els corredors travessen la surgència de Fontalba.
.

Coronant el Pas dels Lladres, a 2.500 m d'alçada, es deixava a la dreta l'imatge del Puigmal, de gairebé 3.000 m.

.


La baixada a la Molina i posterior pujada al Coll de Pal va fer que molts participants arribessin després buits al control de pas de Bagà, on van plegar desenes de corredors. El nostre company va mantenir en tot moment un ritme constant, dosificant molt bé les seves forces de cara a la pujada a Ensija.

A l'equador de la cursa i km 48, a Bagà, en Fran va arribar molt animat i disposat a tirar endavant, encarant amb bon ritme la pujada de Turbians.
.

Baixant de Coll de Pal a Bagà els corredors havien de passar per llocs molt bonics, com aquest prat amb el Pedraforca i el Comabella davant seu.
.

Fran descansa i aprofita per sopar al control de Bagà.

.

Un cop va passar Gisclareny de seguida es va fer de nit, i la foscor va acompanyar el nostre company ben bé fins arribar a Berga.

La baixada al riu de Gressolet, amb trams pel mig de la llera del riu, ja es va fer amb nit tancada. L'arribada a Saldes, als peus del Pedraforca, suposava un salt de qualitat dins de la cursa. L'organització havia recomenat al briefing que tots aquells que no arribessin bé a Saldes, km 70 m, millor que ho deixessin dons la pujada a Ensija seria fatal per a tots aquells que tinguessin problemes.

Amb el plantejament d'en Fran d'anar reservant forces, el nostre company no va tenir problemes per superar aquesta forta pujada i la posterior baixada per la canal de Peguera, molt dura, vertical i tècnica.
.

Amb la llum del seu frontal Fran va passar sense problemes per la llera del riu de Gressolet.
.

De Peguera a Espinalbet els corredors ja anaven tots molt afectats pel cansament i els dolors.

Quan el nostre company va passar pel control d'Espinalbet ja clarejava el cel, i el tram final per la Serra de Queralt i baixada a Berga, amb plena llum del dia. Amb les forces que li quedaven va trotar amb ganes, adelantant en aquest sector a una dotzena de participants.
.

Des de dalt de la Serra de Queralt Fran va veure com sortia el sol, amb la meta de Berga abaix de tot esperant...
.

El nostre company va aconseguir amb molt de marge el seu objectiu, aconseguint ser un dels 195 finalistes dels prop de 400 participants.

.

Fran, un cop va entrar en meta, en el lloc 126 de la classificació.

.

Aquest va ser el seu resultat:

20:42:00 Fran Izquierdo

Moltes felicitats.

Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com