25 de març 2011

Marató de Muntanya Vall del Congost. Aiguafreda. 20 març 2.011

El passat diumenge dia 20 de març va tenir lloc molt a prop de casa nostra la Marató de Muntanya de la Vall del Congost, una de les curses més destacades i dures de tot l'Estat, situant-se sense complexes al mateix nivel tècnic, organitzatiu i de dificultat que la Zegama- Aizkorri, cursa de muntanya mítica al País Basc.
..

Amb un perfil formidable, amb pujades i baixades sense treva, la marató acumulava 6.400 m de desnivells, la meitat de pujada i l'altre meitat de baixada, convertint-se en una prova molt dura i tècnica.
.
El recorregut, de 44 kms per diferents petites valls de l'entorn d'Aiguafreda, resultaria molt exigent per als 275 atletes participants, amb pujades molt verticals i baixades molt tècniques per diferents sectors del marge esquerre del riu Congost, al sud del Massís del Montseny, i per sectors del marge dret del riu, amb un parell de pujades i de baixades finals pels sempre apasionants Cingles de Bertí.
Representant el nostre club hi va participar Fran Izquierdo, qui juntament amb la resta de corredors van haver de travessar per 5 ò 6 vegades diferents rius, fet que li dona encara més duresa a aquesta competició.
.
Fran, al mig de riu, just abans de començar la 1ª gran pujada de la cursa.
.
L'organització va establir uns controls de pas amb temps molt exigents per la qual cosa molts corredors van haver de correr al límit per poder superar els talls. D'aquesta manera, Fran mateix va fregar la desqualificació durant una part de la cursa, però a base de força i fé va poder superar l'últim tall de classificació cap el km 33, a Santa Eugènia del Congost.
.
Fran al km 26,5, davant del Castell de Tagamanent, en aquest sector seguit molt a prop per l'escombra.
.
Un cop superat el pas del riu Congost, amb un nivell considerable de d'aigua, els corredors supervivents només havien de retallar minuts, ò pot ser no perdre'n gaires per arribar a meta disns del límit establert de 9 hores. El nostre company es va trobar força bé d'ànims al tram final, pel sector dels Cingles de Bertí, i això li va valer per superar les dificultats físiques que en aquells moments de la competició ja eren bastant importants, aconseguint amb èxit arribar i completar aquesta marató de muntanya tant dura.
Donat que només feia 14 dies de la seva participació en una altre marató, la de Barcelona, podem considerar de bona la seva actuació tot i ser l'últim corredor classificat dins de l'exigent termini donat per l'organització, arribant en el lloc 212 dels 275 participants i aconseguint aquest particular repte de fer i acabar 2 maratons en 2 setmanes.