20 de febrer 2011

Travessa Viladrau - La Garriga. 13 febrer 2.011

El 2n diumenge de febrer es celebra la tradicional Travessa Viladrau -
La Garriga, prova de muntanya molt popular que travessa tot el Massís del Montseny de Nord a Sud, amb gairebé 30 kms de recorregut, 1.000 m de desnivell en pujades i 1.400 en baixades.
Representant el nostre club hi va participar Fran Izquierdo qui juntament amb la resta dels 1.100 participants va sortir de matinada, amb nit tancada durant els primers kms de la prova.
.

Els corredors passant damunt la passarel.la de fusta de la Riera Major de Viladrau, ben a les fosques.
.
El primer tram, de forta pujada a Sant Segimon, es fa de nit i amb els corriols plens de gent, la qual cosa fa que sigui un tram molt lent on és dificil poder avançar.
El nostre company però va poder remuntar algunes posicions abans d'arribar a les pistes nevades de Sant Segimon a Collformic.
.

Estat d'un bon troç del recorregut, a més de 1.300 m d'altitud, tot nevat i glaçat, on els corredors van poder per fí posicionar-se.
...
Fran, aprofitant l'amplada de les pistes per poder avançar.
.. .
Un cop al Pla de la Calma els corredors van poder guanyar temps, en un tram d'uns 8 kms de petites pujades i baixades que permetia correr sense massa problemes.
El tram més llarg, la baixada d'11 kms i 1.000 m de desnivell des del Pla de la Calma fins a la meta de la Garriga, també és el més ràpid i allà tothom aprofita per estirar les passes, resultant un tram molt competitiu i amb molta igualdat entre els participants.
Fran encara va poder remuntar una desena de posicions en aquest sector, aconseguint arribar a meta en el lloc 48.