02 d’octubre 2014

21.09.2014 Taga 2040 EVO

  Un any més la cursa TAGA2040evo, organitzada per l’Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, va ser tot un un èxit de participació i es va desenvolupat sense cap incidència remarcable. Aquesta XV edició amb victòria de Pere Aurell (2h:34min) i Roser Español (3h:10min) els va proclamar campions de la XIII Copa Catalana de Curses de Muntanya.

La cursa es va desenvolupar amb vent a les zones altes i el cel cobert durant tot el matí.  Degut a les insistents pluges d’aquest estiu, algunes zones amb força presència de fang van augmentar la dificultat de la cursa. És per aquest motiu, que l’organització va variar algun dels trams en els darrers dies.
En categoria absoluta masculina, el corredor local Eric Moya, va anar al capdavant la major part de la cursa, però poc abans d’entrar a Sant Joan va ser superat per Pere Aurell, qui finalment el va superar en 13 segons. En tercera posició va arribar Josep Mª Pijuan a 1 minut i 16 segons.

Corredors durant la cursa

Pel que fa a la categoria femenina Roser Español va ser la clara dominadora de la cursa, que va liderar durant tot el recorregut. Paloma Lobera va ser la segona classificada a 2 minuts seguida d´ Adriana Grossu,  a 9 minuts.

Del C.E. Fondistes de Vilassar de Dalt van ser-hi presents: Xavi Guitarte, David Ribas, Josep Cros i German Muñoz, al qual li van indicar malament el camí menjant-se un bon tros de la cursa.

Xavi ens feia la seva pròpia crònica: "Un recorregut molt corriolero des del començament. La cursa va fent, i deixant-se fer fins el kilometre 8. Es en aquest moment quan deixa de ser una cursa normal per convertir-se en un repte especial. Gairebé 1000 metres de desnivell positiu en apenes tres kilometres, no deixes de pujar en cap moment fins arribar a Puig Estela. Amb les cames destrossades, uns cinc kilometres de carena preciosa, amb paisatges brutals a les dues bandes. Disfrutes de les vistes fins arribar altre cop a la pujada del taga, on tornes a posar mans als genolls i a baixar el cap per tornar a patir. La cursa es remata amb nou kilometres de baixada no massa tècnics, però per corriol, una autèntica tortura per unes cames que ja están demanant a crits que paris. Cursa genial que repetiré. No decepciona en cap moment."

En Josep explicava: "Avui no he tingut bones sensacions, s´ha fet molt dura ( que ho és) i he fet el que he pogut...cursa extrem amb bon ambient, bona organització i un circuit per machotes" 


Enhorabona als quatre!

03:49:32 David Ribas
04:10:31 Xavi Guitarte
05:03:00 Josep Cros
--:--:--   German Muñoz
Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com