23 d’octubre 2014

19.10.2014 Sant Mateu Xtrail


El passat diumenge es va celebrar a Premià de Dalt la II edició de la Sant Mateu Xtrail, una cursa de muntanya que discorre per camins i corriols de la serralada litoral maresmenca i que aquest any presentava com a novetat un format de tres distàncies, una de 12km, una mitja marató i una marató.

En la distància Marató s´imposà Francesc de Lanuza amb un temps de 4:05:52; en la Mitja, Joaquim Navarro amb un temps de 1:43:29 i en la de 12km, Ángel Lamas amb un temps de 1:05:07 al qui volem felicitar expressament pel seu passat Fondista, enhorabona!!

Dolors Sala primera de la seva categoria! Felicitats! 

 Uri Galvany, segon a la Marató! Enhorabona!

Carme Llongueras, primera de la seva categoria, felicitats!

Nombrosa expedició Fondista en aquesta cursa, fins a un total de 19 participants:

12km:
1:24:44 p29 Cesc Sabio
1:26:46 p33 JM Fernàndez
1:34:31  (1ª Master) Carme Llongueras
1:35:40 p63 (2on master) Bienve Fernández
1:49:02 Jordi Huertas
1:49:41 Loli Moreno
1:55:35 Gemma Bosch 
1:55:49 Diego Garcia
-Abandonament- Karli Puig

21km:
2:06:48 Paco del Moral
2:22:00 Xavi Guitarte
2:30:23 (1ªmaster) Dolors Sala
2:55:18 Bruno Puighermanal
3:09:26 Joan Abril
3:15:00 Jaume Guitart


42km:
4:34:18 p2 Uri Galvany
5:40:32 p23 José Borrego
6:13:59 p40 David Ribas
7:11:53 p63 (2on master) Josep Cros

Alguns d´ells han volgut deixar testimoni de com els havia anat la cursa:

JM Fernàndez: "Posició 33 de la general i 6 veterans! gens malament .Es nota l'esforç del gimnàs. Gràcies a en Cesc Sabio que em va fer de referencia sense voler-ho en tota la cursa"

Xavi Guitarte: "Ahir tocava Sant Mateu x-trail, com a test per a la marató del montseny. Segons Sant Garmin, 21 km, +1100 m. Segons la organització, 2:22:01, posició 70 de 311... Molt content per les sensacions, cap moment de baixón, ni de que foto aquí. Per cert, cursa molt maca i ben senyalitzada. Vaig descobrir nous corriols maresmencs molt divertits de pujar i baixar."

Dolors Sala: "em vaig trobar molt bé i això es va notar en la marca que vaig fer i en la posició final, primera de la categoria Master Femení en els 21 Km."

David Ribas: "Bon ambient a la sortida de 42k amb més de 100 corredors a línea de sortida.
Molta calor que s'eperava al dia d'avui i s'ha fet notar en la segona meitat de la cursa. La primera part ja sabiem que era dura...dura i saber espaiar les forces pels propers km era el més important. " Jo he passat el control km 17 amb dues hores justes...anava molt bé..."Però la segona part? Caràm! Els segons 21 km( mes 2,6km de regal), avituallaments poc soferts i mal repartits han ajudat a moltes deshidratacions de corredors que han hagut d'abandonar contra pronòstic. També cal dir que el nervis ocasionats feia que certs organitzadors repartissin aigua amb cotxe fora dels avituallaments allà on passant per la Cornisa es trobàven amb algún corredor. Remarcar els problemes i diferències que hi havia entre el meu gps i els marcatge de l'organització, tant anava per davant el meu gps com altres vegades el d'ells, no sabies mai exacte on estaven els avituallaments...En un moment puntual,he pensat "ja fa estona hauria d'estar passant el control avituallament del km 35,5, em trobo un voluntari que em diu: d 'aqui poc  tens el control i avituallament, vinga noi" doncs "el d'aqui poc" han sigut 2 km per arribar-hi, sent al km 37,5 del meu gps. Mai m'he trobat en una situació aixi. Es incomprensible que passi. I entre tots els problemes, les rampes...poc líquid per avituallar-se i nervis de l'organització et crea un descontrol psicològic i moral de baixón. 
Entrant a meta en el lloc 40 de la general, i 14 de veterans amb un temps de 6:13:59h.
Ni satisfet...però tampoc descontent per la duresa de la prova i de la soleiada que ens ha ofert aquest dia."
 
Carme Llongueras: "1ª vetrana, temps 1:34, cursa molt guapa però una mica confosa, m´he perdut dues vegades, al segon avituallament no hi havia aigua, només isotonic…no quadraven els avituallaments amb els punts kilomètrics que deia la web però he disfrutat! Cursa força dura"

Bienve Fernández: "Muy bien con muchas ganas después de operarme, era la primera cursa que hacia después de ocho meses 1:35:40 p63 (2on master)"

Josep Cros: "Dissabte com sempre un curro de collons, pro això és el normal en mi, he pencat fort per arribar a la foto i ho he aconseguit, la millor estona del dia: la prèvia sens dubte.
Hem sortit uns minuts tard però tampoc té massa importància, els primers km s´han fet a un bon ritme i he de dir que tot anava bé, voluntaris als llocs clau i força a les cames, hem fet un sube/baja fins al 18 que allà ens hem separat els maratonians, a partir d'aquí un corriol rere un altre, alguns d´ells desconeguts i tremendament tècnics, els petits trossets de pista eren un descans per les cames doncs eren un autèntic luxe, poder córrer era difícil, en tot moment els km no em quadraven amb el garmin, sempre 1,5 de més, el caos personal ha arribat al km 21, quan he arribat al avituallament i no hi havia aigua, el camel ja el duia buit i sols hi havia l´opció d'una fanta de taronja calenta, jo que no ho penso dos cops i cap dins, al cap de 5 minuts la panxa estava a punt de rebentar, fins que no he tret el gas, semblava que plegaria i tot, he anat fent les mil i una fins que un amic m´ha ofert aigua, li he comentat i m´ha dit: ho saben i ara van cap allà a portar-ne ( jo era dels darrers per tant ja no calia) entre el 21 i el 28 era massa distància per no haver-hi res, ni aigua, ni gent ni res, aquí ja he començat a delirar ( ara començo a barrejar la ficció) el cansament era ja fort, l'aigua és fonamental en una cursa així, sort que la calor es podia aguantar doncs molta part de la cursa era per dins de bosc.
Pujades empedrades, arrels arreu, de cop les arrels semblàven serps, a la que podien et feien la trabanqueta, m´ha caigut una pinya al cap i llavors m´ha semblat que hi havia una manada de dofins que m'acompanyàvem en la meva travessa solitària, a poc a poc els dofins s´han tornats dinosaures que em bramaven pels costats, plega plega plega..........he aguantat com un javato fins l'illa de Cabrils, allà he menjat el que hi havia i he begut aigua, ni isotònic ni ostias, aigua, d'aquí a dalt a la carena una pujada que mai havia fet i que m´ha matat ( un altre any que hi posin una corda collons), la resta fins a meta molt coneguda doncs copia molts trams de la vilatrail, arribant a Premià de Dalt els dinosaures ja no hi eren i després d'una visita turística pels carrerons de la vila he entrat a meta sol com un mussol, he agafat una ampolla d'aigua i un plàtan i a casa, eren les 4 en punt de la tarda, el rellotge deia 7 hores i 6 minuts per un total de 45 quilòmetres i 700 metres.
Els últims 10 els he fet en companyia d'un altra corredora, sort d'això doncs ens hem donat ànims mútuament, gràcies" 

Enhorabona a tots!!

 Fondistes abans de la sortida

Cesc, Jordi, Mercè, Lolo, Karli i Gemma

Cros, Bruno, Jose, David, Dolors, Jaume, Jm i Rob

1 comentari:

Josep Cros ha dit...

Els organitzadores veien la cagada ens ant convidat a la propera Xtrail.

Fes esport, fes salut
Contacta amb nosaltres :fondistesvilassardedalt@gmail.com